Nu är det snart dags för mitt första Quiltcafé, datum, tider och lite annan info hittar du på hemsidan.

Jag har tänkt att månadens tema ska vara nåldynor och därför har jag sytt upp fem olika förslag som jag kommer att visa. Här nedanför ser du bilder på dem och lite om vad du kan tänkas behöva till de olika modellerna. Några små tyglappar från lapplådan och lite tråd kan jag säkert bidra med om det är något speciellt du saknar. Mått och mallar och enkla beskrivningar kommer du att få när du kommer.

Det är bra om du kan ta med egna sybehör. Jag lånar gärna ut mina om det är något du saknar, men det blir enklast om var och en har sina saker. Det samma gäller symaskiner. Jag har tre stycken som jag kan låna ut, men du får gärna ta med din egen.

Sist men inte minst, om du inte har lust att sy en nåldyna får du naturligtvis göra något annat (eller bara mingla om du hellre skulle vilja det). Det viktigaste är att vi kan träffas och ha kul och få inspiration och idéer. Fika ska vi också göra, jag ordnar lite matigt sådant. Priset är 50 kr för varje tillfälle.

star-ram

Denna lilla stjärnan är sydd för hand med hjälp av pappmallar, lite pilligt men egentligen inte så svårt.

Du behöver: 15 st mallar 1½” x 1½” (eller 2″ x 2″) – vill du göra dina mallar själv kan du få papper av mig, små tygbitar i tre olika färger, specialtråd (om du har, annars vanlig sytråd), vadd (kuddstopp), limpenna (eller limstift), knapp.

band-ram

Här har jag letat lite i lapplådan och plockat fram några bandstumpar och knappar. Sedan har fantasin och symaskinen fått jobba.

Du behöver: små tygbitar, bandrester, knappar, kanske någon fin dekortråd, vadd (kuddstopp), ev. en liten bit tunn dukvadd, sytråd.

blomkrans-ram

En broderad variant, kantad med tyg och spets. Broderimönstret bjuder jag på om du blir sugen på denna modellen, kanske har du redan ett fint motiv som du vill använda.

Du behöver: enfärgat tyg till broderiet, små tygbitar till kant och baksida, lite spets eller annat dekorband, broderitråd, ev. lite tunn dukvadd till broderiet, vadd (kuddstopp), sytråd.

pumpa-ram

En rund nåldyna som får sin form genom att man spänner trådar runt den. Enkelt men effektfullt.

Du behöver: Två tygbitar, vadd (kuddstopp) stark och dekorativ tråd, knapp, sytråd. En lång synål underlättar.

simple-ram

Den sista varianten är den enklaste, men den kan bli nog så fin. Det är bara att leka med former och färger….

Du behöver: små tygbitar, vadd (kuddstopp), sytråd.

Detta var några förslag från mig, kom gärna med egna idéer. Det finns ju hur många varianter på nåldynor som helst, den ena fantasifullare än den andra. Hoppas du tycker det är lika kul som jag och att vi ses!

bloggsignatur-sve-noframe

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *