Nu är det snart dags för nya Quiltcaféer. Följande datum gäller för februari, föranmälan.

Onsdag 11 februari  18-21

Lördag 14 februari   10-14

Tisdag 17 februari    10-14

Temat denna gången är hjärtan och jag har sytt upp fyra olika förslag som jag kommer att visa. Här nedanför ser du bilder på dem och lite om vad du kan tänkas behöva till de olika modellerna. Lite tråd och någon liten tyglapp kan jag säkert bidra med om det är något speciellt du saknar, men det är tänkt att man tar med sig eget material. Mallar och broderimotiv kommer du att kunna rita av när du kommer. Vill du ha allt på papper med dig hem tillsammans med enkla beskrivningar kostar det 20 kronor.

Det är bra om du kan ta med egna sybehör. Jag lånar gärna ut mina om det är något du saknar, men det blir enklast om var och en har sina saker. Det samma gäller symaskiner. Jag har två stycken som jag kan låna ut, men du får gärna ta med din egen.

Sist men inte minst, om du inte har lust att sy hjärtan får du naturligtvis göra något annat (eller bara mingla om du hellre skulle vilja det). Det viktigaste är att vi kan träffas och ha kul och få inspiration och idéer. Fika ska vi också göra, jag ordnar lite matigt sådant. Priset är 50 kr för varje tillfälle.

Här kommer bilder och en lista på vad du kan tänkas behöva för material för att sy de olika projekten.

 

 1 . Hjärta sytt i paper piecing teknik

Restbitar i olika färger och tråd. Om du vill quilta hjärtat behöver du vadd, ev. baksida och quilttråd. Pappersmallen får du när du kommer.

cafe-1c

 

 

2. Applicerade hjärtan

Tygbitar i blandade färger, tråd, vadd (gärna lite kraftigare), vlisofix, tråd till langettstygnen, quilttråd, ev. baksidetyg.

Applicerade hjärtan

 

3. Broderat hjärta

Enfärgat tyg att brodera på, märkpenna, tunn vadd med klister på ena sidan, brodergarn, ev. sybåge, tygbitar om du vill rama in broderiet.

Broderat hjärta

 

4. Vitt hjärta

Restbitar av tyg, band och spetsar att dekorera med, knapp, tråd, vadd att stoppa med, band till upphängning.

Vitt hjärta

 

bloggsignatur-sve-noframe

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *